BREATHE|Smart Gebruikershandleiding

Hoe werkt het?

BREATHE|Smart bevat een nauwkeurige laserdeeltjes sensor die concentraties van schadelijke deeltjes in de lucht om je heen meet. Dit wordt omgezet in een Air Quality Index en weergegeven op het scherm, zodat u gemakkelijk de kwaliteit van de lucht die u inademt kunt zien.

Ken je BREATHE|Smart

BELANGRIJK - Laad uw BREATHE|Smart 8 uur voor het eerste gebruik

Je monitor opladen

BREATHE|Smart kan worden opgeladen via het dock of door de oplaadkabel rechtstreeks op het apparaat aan te sluiten. De batterij-oplaadindicator wordt weergegeven tijdens het opladen.

Zonder laadstation - Sluit de oplaadkabel rechtstreeks aan op de oplaadpoort op de monitor.

Met oplaadstation - Steek de oplaadkabel in de dock en voedingsadapter en steek de monitor vervolgens in de dock.

Voor het eerst gebruiken

Houd de HOME-knop ingedrukt om de monitor in te schakelen. Het display toont het scherm SET TIME. Druk op + / - om de huidige tijd in te stellen en druk vervolgens op de HOME-knop om op te slaan.

Het display toont het scherm SET DATE. Druk op + / - om de huidige datum in te stellen en druk vervolgens op de HOME-knop om op te slaan.

Jouw BREATHE|Smart monitor is nu klaar voor gebruik.

De HOME-knop

Als u op de HOME-knop drukt, gaat u vanuit elk menu terug naar het vorige scherm. Het kan ook worden gebruikt als snelkoppeling om bepaalde instellingen te activeren.

Het HOME-scherm

Het HOME-scherm wordt bereikt door op de HOME-knop te drukken. Vanaf hier heeft u toegang tot alle instellingen.

Raak het scherm aan om elke optie te selecteren.

LUCHTKWALITEIT

Dit is het hoofdscherm en toont de huidige luchtkwaliteit. De kleur van de tekst op het scherm komt overeen met het niveau van gezondheidsproblemen. De LED-lampjes aan beide zijden lichten op in dezelfde kleuren als ze zijn geactiveerd, zodat u de huidige luchtkwaliteit kunt zien, zelfs als het hoofddisplay is uitgeschakeld. De weergegeven kleuren en beschrijvingen zijn gebaseerd op de Air Quality Index (AQI) van de Amerikaanse Environmental Protection Agency. De AQI is een schaal die loopt van 0 tot 500. Hoe hoger de AQI-waarde, hoe groter de mate van luchtverontreiniging en hoe groter het gezondheidsrisico.

AQI vertelt u hoe schoon of vervuild uw lucht is en wat de bijbehorende gezondheidseffecten voor u kunnen zijn. De AQI richt zich op gezondheidseffecten die u binnen een paar uur of dagen na het inademen van vervuilde lucht kunt ervaren. Zie voor meer informatie over AQI https://airnow.gov

Probeer uw blootstelling aan vervuiling te minimaliseren:

• Beperk fysieke activiteit bij hoge luchtverontreiniging.

• Wijzig uw route. De blootstelling kan tot 50% worden verminderd door simpelweg een zij- of achterstraat in te nemen.

• Als u binnen bent, open dan ramen. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar soms kan de luchtvervuiling binnenshuis erger zijn dan buiten.

AQI-niveaus aan BREATHE|Smart

GESCHIEDENIS

BREATHE|Smart bewaart uw blootstellingsgeschiedenis tot 30 dagen. Deze informatie kan worden weergegeven als de werkelijke gegevens of als een grafiek. De gegevens worden opgeslagen voor 3 tijdsperioden, huidige dag, voorgaande 5 dagen en voorgaande 30 dagen.

ADEM | Score

ADEMHALING | Score is een manier om op langere termijn uw blootstelling aan luchtverontreiniging te controleren. Het wordt elk uur bijgewerkt met een gemiddelde van uw vorige blootstelling van 12 uur. De score begint bij 50 en verandert elk uur, afhankelijk van het niveau van PM2.5 gemeten in de voorgaande periode.

Hoe beter de lucht waaraan u wordt blootgesteld, hoe hoger de score. Probeer het op 100 te krijgen.

Uw huidige BREATHE | Score wordt ook weergegeven op het hoofdscherm AIR QUALITY. Het aandeel van de weergegeven groene cirkel geeft de huidige score aan, bijv.

INSTELLINGEN

1) TAAL
De weergavetaal wijzigen:
  • Media INSTELLINGEN harte TAAL.
  • Selecteer de gewenste taal. Blader omhoog en omlaag om alle opties te zien.
  • De geselecteerde optie wordt gemarkeerd. bijv ENGELS.
  • Druk op de HOME-knop om de instelling op te slaan.

2) HELDERHEID EN TIMEOUT WEERGEVEN
De helderheid van het scherm en de tijd dat het scherm aan blijft, kunnen worden aangepast. Beide instellingen hebben invloed op de levensduur van de batterij. De helderheid van het scherm wijzigen:
  • Media INSTELLINGEN harte DISPLAY harte HELDERHEID.
  • Sleep de schuifregelaar naar links en rechts om de helderheid van het beeldscherm in te stellen.
  • Media HOME knop om de instelling op te slaan.

Om de tijdsduur te veranderen dat het scherm aan blijft:

• Media INSTELLINGEN harte DISPLAY harte TIME-OUT.

• Sleep de schuifregelaar naar links en rechts om het aantal seconden in te stellen dat het scherm aan moet blijven.

• Media HOME knop om de instelling op te slaan.

De time-outfunctie is uitgeschakeld wanneer het apparaat is gedockt

3) TIJD & DATUM
Om de tijd in te stellen:
  • Media INSTELLINGEN harte TIJD.

• Druk op + / - om de juiste tijd in te stellen.

• Media HOME knop om de instelling op te slaan.

Om de datum in te stellen:

• Media INSTELLINGEN harte DATUM.

• Druk op + / - om de juiste datum in te stellen.

• Media HOME knop om de instelling op te slaan.

4) ALARMVOLUME EN ACTIVATIENIVEAU
Het alarmvolume instellen:
  • Media INSTELLINGEN harte ALARM harte VOLUME.

• Sleep de schuifregelaar naar links en rechts om het alarmvolume in te stellen.

• Media HOME knop om de instelling op te slaan.

Om het activeringsniveau in te stellen:

• Media INSTELLINGEN harte ALARM harte ACTIVERINGSNIVEAU.

• Selecteer het vervuilingsniveau waarbij het alarm wordt geactiveerd. Blader omhoog en omlaag om alle opties te zien.

• Media HOME knop om de instelling op te slaan.

5) NACHTMODUS
Wanneer de nachtmodus is geactiveerd, worden de LED-zijverlichting uitgeschakeld en wordt het scherm gedimd.

Nachtmodus in- of uitschakelen:

• Media INSTELLINGEN harte NACHTMODUS.

• kies ON or UIT

• Media HOME knop om de instelling op te slaan.

Het halvemaan-symbool verschijnt op het hoofdscherm. Deze functie kan ook worden geactiveerd door op de te drukken HOME knop driemaal.

6) LED-INDICATIEPANELEN
De LED-zijpanelen geven een alternatieve indicatie van de luchtvervuilingsniveaus door de betreffende kleur te laten gloeien. Deze kunnen worden uitgeschakeld om de batterijprestaties te verbeteren.

Om de LED panelen in of uit te schakelen:

• Media INSTELLINGEN harte ZIJLICHTEN.

• kies ON or UIT

• Media HOME knop om de instelling op te slaan.

7) FABRIEKSRESET
Gebruik dit als u de fabrieksinstellingen van het apparaat wilt herstellen. Merk op dat alle gegevens worden verwijderd en niet kunnen worden hersteld.
  • Media INSTELLINGEN harte FABRIEKSINSTELLINGEN harte JA.

• Media JA. RESET HET APPARAAT bevestigen.

De monitor wordt nu gereset naar de fabrieksinstellingen.

De STRAP | SMART gebruiken

De meegeleverde riem kan worden gebruikt om de monitor te bevestigen aan fietsen, kinderwagens, buggy's en kinderwagens, enz.

gebruik BREATHE|Smart thuis
Luchtverontreiniging binnenshuis kan erger zijn dan buiten, zelfs in stedelijke gebieden. Gebruik BREATHE|Smart thuis om luchtverontreiniging binnenshuis te meten en een melding te krijgen wanneer u moet ventileren.

gebruik BREATHE|Smart buiten
Dit is een gevoelig product en is niet ontworpen voor vaste installatie buitenshuis. De monitor zuigt lucht in de inlaat en door de sensor om de fijnstofconcentraties te meten. Het is daarom niet waterdicht, niet nat worden of onder vochtige omstandigheden opbergen, omdat dit de monitor kan beschadigen. Gebruik met geïntegreerde clip om aan kleding of tassen te bevestigen, of met de meegeleverde riem op fietsen en kinderwagens.

Veiligheid en behandeling
  • Dit apparaat kan niet door de gebruiker worden onderhouden, mag niet worden gedemonteerd.

• Laat het apparaat niet van hoogte vallen en oefen geen hoge druk uit op de behuizing, omdat dit schade kan veroorzaken.

• Bewaar op een koele, droge plaats wanneer niet in gebruik.

• Dit product is niet waterdicht, niet nat worden.

• Als de monitor of dock op een niet-gespecificeerde manier wordt gebruikt, kan de bescherming die door de apparatuur wordt geboden, worden aangetast.

Dit apparaat bevat een laser van klasse 2. Het ontvangen van oogblootstelling van een Klasse 2-laserstraal, hetzij per ongeluk of als gevolg van misbruik, zal gewoonlijk niet leiden tot letsel als gevolg van de natuurlijke afkeerreactie. Dit zorgt ervoor dat individuen met hun ogen knipperen en hun hoofd afwenden, waardoor de blootstelling aan het oog wordt beëindigd. Herhaalde opzettelijke blootstelling aan de laserstraal kan leiden tot oogletsel.

Probleem oplossen
Als u problemen ondervindt met uw monitor, moet deze mogelijk opnieuw worden opgestart. Om de monitor opnieuw op te starten, houdt u de HOME-knop 10 seconden ingedrukt en laat u vervolgens los. De monitor wordt nu opnieuw opgestart en zou normaal moeten werken. Hierdoor worden uw geschiedenisgegevens of instellingen niet gewist.

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice via e-mail support@breathe-tech.com